Selasa, 18 Ogos 2009

Jangan La Dok Tabur Fitnah Wahai JUMUD PAS

aduan telah dibuat oleh hj che ani pengerusi koperasi pekebun getah pulau pinang kepada majlis peguam terhadap firma saif-ariff-t.jayaraj dan rohaizad.

perkara ini mengenai pembelian hartanah untuk koperasi dan ianya diuruskan oleh BEKAS RAKAN KONGSI rohaizad bernama yusri isahak. pembelian itu telah dibatalkan dan koperasi telah membuat aduan di majlis peguam.

rohaizad tidak terlibat dalam urusan jualbeli tersebut. semua urusan dilakukan oleh yusri isahak yang meliputi urusan akaun dan tandatangan surat jual beli. rakan kongsi rohaizat telah keluar dari firma ini pada tahun 2003.

oleh itu didalam aduan koperasi pekebun getah pulau pinang, rohaizad telah dinamakan. beliau menjadi mangsa keadaan untuk menyelamatkan firma dan rakan kongsi.

rohaizad tidak dapat memberi keterangan kepada lembaga tatatertib majlis peguam kerana beliau jatuh sakit pada hari tersebut dan beliau punyai surat cuti sakit yang sah. namun rohaizad tetap dijatuhkan hukuman oleh lembaga tatatertib majlis peguam dan namanya telah 'dikeluarkan' daripada senarai daftar peguambela/cara.

rohaizad telah menyelesaikan hal koperasi bagi pihak rakan kongsi yang telah keluar. pada tarikh 28/3/2008 koperasi telah menghantar surat kepada lembaga tatatertib majlis peguam dan telah menarik balik kesemua aduan terhadap rohaizad

Tiada ulasan:

Catat Ulasan