Jumaat, 10 April 2009

KJ tetap Ketua Pemuda


Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berkata beliau tidak kecewa kerana tidak dilantik menganggotai barisan kabinet baru.Sebaliknya, tegasnya, beliau telah diberi tugas lain oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.
Ahli Parlimen Rembau itu berkata, beliau telah mengadakan pertemuan dengan Najib semalam.

Dalam pertemuan itu, katanya, Najib memintanya supaya memberi tumpuan kepada usaha memperkukuhkan parti.

“Presiden Umno itu mahu saya menumpukan kepada kerja-kerja parti.

“Beliau telah memberi saya tugas untuk menarik lebih ramai pengundi muda supaya menyokong Umno dan BN,” katanya.

Sehubungan itu, katanya, beliau berterima kepada presiden Umno itu kerana memilihnya untuk memikul tugas tersebut.

Menurut Khairy, beliau akan menumpukan tugasnya ke arah memperkukuhkan parti sepertimana yang dihasrat oleh perdana menteri.

Beliau juga mengucap terima kasih kepada Najib kerana melantik naibnya, Datuk Razali Ibrahim sebagai timbalan menteri belia dan sukan.

Menurutnya, kabinet baru itu telah membariskan menteri dan timbalan menteri yang baik yang mampu untuk membantu perdana menteri melaksanakan agenda pembaharuan.

Beliau juga berharap anggota kabinet baru itu akan bekerja keras untuk merealisasikan objektif dan aspirasi rakyat Malaysia.

Khairy bagaimanapun enggan mengulas apabila ditanya sama ada mantan perdana menteri ada campurtangan dalam pelantikan anggota kabinet baru itu.

Nota Batu5:
Tahniah KJ...walaupun tidak tersenarai...anda tetap pilihan kami...teruskan usaha memperkasakan Pemuda...semangat setiakawan yang anda terapkan patut disemai dari akar umbi agar pru 2011...semua pemuda melayu menyokong perjuangan UMNO...go go KJ

1 ulasan:

  1. kita yakin Ketua Pemuda kita YB KJ akan mampu memimpin Pemuda ke zaman kegemilangan Pemuda dan menjadikan Pemuda kembali digeruni

    Pejuang Bangsa
    UMNO Cawangan Kg Pelet
    Prmtg Pauh

    BalasPadam