Ahad, 15 November 2009

Fitnah terbaru PAS..dalam haprakdaily

Pengetua Politeknik Permatang Pauh ditukar PDF | Print | E-mail
Mohd Sabri Said
PERMATANG PAUH, 15 Nov: Pengarah Politeknik Seberang Perai, Norazahan Othman telah ditukar ke Jeli, Kelantan dipercayai akibat tindakan beliau membenarkan kerajaan negeri Pulau Pinang mengadakan Jamuan Hari Raya Aidil Fitri di situ pada 3 Oktober lalu.

Hari ini, pihak pengurusan Politeknik Seberang Perai yang terletak di Jalan Permatang Pauh didakwa telah mengadakan jamuan perpisahan terhadap beliau.

Beliau dijangka akan berpindah ke negeri asal dalam masa terdekat.

Pertukaran itu juga didakwa dilakukan dengan tergesa-gesa berkemungkinan atas desakan pihak yang tidak senang dengan sikapnya yang dilihat 'pro-pakatan'.

Pada 3 Ogos lalu, kerajaan negeri pimpinan Ketua Menteri, Lim Guan Eng telah mengadakan Majlis jamuan Aidil Fitri dan turut di hadiri oleh Tuan Yang Terutama, Tun Datuk Seri Utama, Dr Haji Abdul Rahman Abbas.

Satu sumber mendakwa, sebuah parti politik pembangkang Pulau Pinang tidak dibenarkan menggunakan dewan Politeknik tersebut kerana tidak menjelaskan bayaran tunggakan sewaan program yang pernah dibuat.

Tindakan Norazahan yang membenarkan kerajaan negeri menggunakan dewan politeknik itu pula mungkin dilihat bahawa beliau pro pakatan.

Kerana bertindak atas sikap profesionalnya, ada pihak didakwa telah tidak senang dan telah berusaha menukar beliau

http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=23246:pengetua-politeknik-permatang-pauh-ditukar&catid=1:utama&Itemid=50

Batu5: kepada sabri mangkuk jamban..janganlah membuat fitnah dan onar kosong....haji azahan bertukar ke negeri asal kerana pertukaran biasa dan juga beliau ingin ke kampung halaman setelah bertahun menabur bakti di negeri orang . Batu5 adalah salah seorang staff PSP dan amat tahu selok belok tentang PSP . Kepada sabri mangkuk jamban .. jgn cuba pengaruhi minda orang ISLAM .

3 ulasan:

 1. Salam bro, Harakah adalah lidah syaitan dari PAS, apa nak dihairankan.....

  Sepatutnya memang patut pun pengetua berkenaan bertukar, sepatutnya ditamatkan sahaja jawatannya..... kerana penjawat awam seperti ini telah melanggar 'bai'ah' dengan kerajaan.... apa perlu gaji mereka dibayar oleh kerajaan kalau sudah menjadi pengkhianat.....

  BalasPadam
 2. bagus bro !!! sy sbg bekas penuntut PSP semasa NorAzahan menjadi Pengarah lagi.. mungkin beliau ingin bertukar kembali ke negeri asal, so apa salahnya.

  mereka ini sengaja mencari isu ..bodoh punya Haprak daily !!! sebarkan berita ini

  BalasPadam
 3. berkenaan isu tersebut...isu tersebut sebenarnya tiada kaitan dengan pertukaran pengarah psp....semasa majlis tersebut...haji azahan tiada di psp...bertugas luar..majlis tersebut anjuran SUK dan diberi kebenaran oleh salah seorang pegawai PSP.....haji azahan tiada kena mengena...oleh yang demikian.....jgn percaya tulisan haprakdaily...

  BalasPadam